دوشنبه، اردیبهشت ۱۱، ۱۳۸۵

رابرت فيسک: ايالات متحده اسراييل


رابرت فيسک که معمولا برای نشريه اينديپندنت لندن قلم می زند، اخير مقاله ای انتقادی در نشريه اينترنتی "کانتر پانچ" منتشر کرده است به عنوان "ايالات متحده اسراييل".
آقای فيسک در ابتدای نوشتار خود به نقل از جان ميرشايمر و استيفن والت دو محقق دانشگاهی به اظهارات آنان در مقاله ای تحقيقی درخصوص اهميت اسراييل در سياست خارجی آمريکا می نويسد: "آمريکا مايل است که امنيت خود و بسياری از متحدينش را به منظور ارتقا منافع اسراييل کنار بگذارد. "
رابرت فيسک در ادامه به نقل از اين دو در خصوص اسراييل می نويسد: "اسراييل در جنگ با تروريسم نقطه ضعف است و اينکه بزرگترين گروه حامی اسراييل يعنی کميته روابط عمومی آمريکايی اسراييلی موسوم به ايپک در واقع عامل يک کشور خارجی است و دارای جا پای قوی در کنگره (امريکا) است (و اين نفوذ در کنگره) به حدی است که سياست آمريکا در قبال اسراييل در کنگره مورد بحث و تبادل نظر قرار نمی گيرد و همچنين اين گروه محققينی را که عليه اسراييل موضع می گيرند مورد انتقاد قرار می دهد."
آقای فيسک در ادامه به يکی ديگر از مقالات استيفن والت اشاره دارد که در آن آقای والت به برخورد ايپک به محققين ضد اسراييلی اشاره کرده و گفته: "ايپک به طور مستمر اعضای کنگره را که فکر می کند به اندازه کافی مواضع دوستانه ای در قبال اسراييل ندارند مورد هدف قرار داده و به برکناری آنها از مقامشان با استفاده از کمک مالی به مخالفانشان، کمک می کند."
آقای فيسک در ادامه به انتقاد از نشريات و رسانه های آمريکايی می پردازد که از نظر وی با توسل به طرق مختلف از جمله چاپ خلاصه شده اين مقاله، چاپ آن پس از حدود دو هفته تاخير از انتشار آن و يا درج آن در صفحات داخلی به نوعی از تاثير آن می کاهند.
وی به نقل از آقای والت می نويسد: "ما نمی گوييم که نوعی توطئه وجود دارد. لابی اسراييلی حق دارد که به فعاليت خود ادامه دهد. تمامی آمريکاييها دوست دارند در لابيها فعاليت داشته باشند. اما آنچه که ما می گوييم اين است که لابی طرفدار اسراييل تاثير منفی بر منافع ملی آمريکا دارد و اين مساله بايد مورد بحث و گفتگو قرار گيرد."
به گفته آقای والت مسايل مهمی در خاورميانه وجود دارد که بايد با آنها با روشنی برخورد شود از جمله "دولت حماس و اينکه چگونه بايد با آن برخورد کنيم."
آقای فيسک در ادامه مقاله خود می نويسد که دلايل روز افزون زيادی وجود دارد که لابيهای طرفدار اسراييل و محافظه کاران نو در آمريکا قدرت می گيرند.
نويسنده در ادامه اين اظهارات به لغو اجرای نمايش "اسم من راشل کوری" است اشاره دارد که بر اساس نوشته های يک دختر جوان آمريکايی تهيه شده است که در غزه توسط يک بولدوزر اسراييلی در سال 2003 کشته می شود. آقای فيسک می گويد که لغو اجرای اين نمايشنامه آمريکاييهای يهودی تبار ليبرال را به متعجب کرد و ادامه می دهد که شکايتهای آمريکاييهای يهودی تبار باعث لغو اين نمايش شد.
آقای فيسک در ادامه به نقل از فيليپ ويس در مقاله ای در نشريه "نيشن" می نويسد: "چطور است که غرب جهان اسلام را در مورد مساله کارتونهای پيامبر اسلام مورد انتقاد قرار می دهد، در حاليکه يک نويسنده غربی که سخنانی در دفاع از فلسطينيان ابراز می کند، سرکوب می شود. چرا اروپا و خود اسراييل در مقايسه با ما در اينجا (آمريکا) می تواند گفتگوهای سالمتر و شفافتری درباره موارد حقوق بشر فلسططنيان داشته باشند
."

۱ نظر:

ناشناس گفت...

احسنت بر شما دوست عزیز، چه عجب یک نفر هم به فکر منافع ملی افتاده است